Slik introduseres NRKs reportasje som tar utgangspunkt i Hurdalsjøen Recoverysenter: 

«Nå om det som kan bli fremtiden i norsk psykiatri. En metode som møter pasienten med medvirkning og håp».

Hør hele reportasjen her

I reportasjen møter du blant annet Stine som ønsket medikamentfri behandling på Hurdalsjøen Recoverysenter. Hun fikk sin første psykose for 15 år siden. Deretter gikk det bedre, hun utdannet seg som jurist og fikk to barn. I 2016 fikk hun imidlertid et tilbakefall og ble tvangsinnlagt i akuttpsykiatrien.

– Jeg ble lagt inn på en skjermet enhet og fikk ikke lov til å gå ut i det hele tatt, i tre-fire uker. Jeg var veldig, veldig redd. Det føltes traumatisk å bli plassert på det rommet alene. Det jeg følte jeg trengte var en hånd å holde i og noen som viste medmenneskelighet. Jeg ble tvangsmedisinert mot min vilje, men jeg vil helst gjennomleve psykosen uten medisiner. Å slutte med medisinene er veldig vanskelig. Jeg prøvde et par ganger selv, og fikk da symptomer som jeg aldri har hatt før, som søvnløshet og angst, forteller Stine i reportasjen.

Stine søkte seg til Hurdalsjøen Recoverysenter for å få hjelp til å trappe ned med medisinene. I dag er tobarnsmoren utskrevet og tilbake i full jobb som advokat.

 LES MER:

⇒ Hvordan søke behandlingsplass ved Hurdalsjøen Recoverysenter

⇒ Recovery og bærekraftig helse

⇒ Medikamentfri behandling ved Hurdalsjøen Recoverysenter