– Uten fritt behandlingsvalg hadde jeg ikke stått her i dag, sa Tonje Karna Finsås (33) da hun møtte helseminister Bent Høie på Hurdalsjøen Recoverysenter nylig.

– Jeg har vært 20 år i det offentlige og to år i det private. Jeg har vært på isolat med to vakter som har fulgt meg. Her på Hurdalsjøen Recoverysenter er jeg fri. Her er jeg en beboer, ikke en pasient. Her blir jeg møtt med medmenneskelighet. Hadde jeg ikke hatt friheten til fritt å velge behandling, hadde jeg ikke stått her i dag. For meg har det vært et spørsmål om liv eller død, forteller en åpenhjertig Tonje Karna Finsås (33) i dette intervjuet med Eidsvoll Ullensaker Blad.

 

«Dere så meg. Dere tok meg inn i varmen når ingen ville ha meg,» sier Tonje ? Livet er ikke alltid lett når man sliter med psykiske helseutfordringer. Tonje forteller om 250 innleggelser i psykiatrien og mange år med tvang i psykisk helsevern. Redningen fikk hun gjennom Fritt behandlingsvalg. Hun fikk selv velge behandling på Hurdalsjøen Recoverysenter. Det har betydd alt. Hør hennes sterke historie.

Posted by Bent Høie on Thursday, 10 August 2017

 

[su_button url=»https://incita.no/2016/05/31/psykisk-helse-og-rus» style=»ghost» background=»#33ba51″ color=»#0b0d0c» size=»7″ center=»yes» radius=»0″]LES MER OM HURDALSJØEN RECOVERYSENTER[/su_button]